Škorin skup u Rijeci dosad najemotivniji: Na spomen supruge zaplakao

Škorin skup u Rijeci dosad najemotivniji: Na spomen supruge zaplakao

15.12.2019.

Predizborni skup kandidata za predsjednika Republike Hrvatske Miroslava Škore u kongresnoj dvorani hotela Neboder u nedjelju u Rijeci bio je najemotivniji skup koji je do sada održao. Publika ga je više puta prekidala ustajanjem, pljeskom i skandiranjem, a on sam govoreći o značenju primorskog područja u svom životu, nije mogao suspregnuti suze. Njegova supruga Kim Ann, naime, vuče korijene iz obližnje Kostrene, a tijekom kampanje bila je žrtva gnjusnih napada raznih dušobrižnika koji su joj brojali krvna zrnca.

"Nema što nisu nalajali o meni posljednjih mjeseci. Usudio bih se zahvaliti svima koji su uz mene cijeli život i što nisu nasjeli na te podlosti i gadosti, moj mentor, moja sestra koja je danas ovdje sa mnom. Ali najgore je bilo to što su dirnuli u moju suprugu", rekao je Škoro kojemu se u tom trenutku stegnulo grlo, a oči zasuzile.

Zastao je pa nastavio kako je on taj napad oprostio, ali ga nikad neće zaboraviti.

"Moja supruga je iz Kostrene, podrijetlom Kostrenjanka. Ispričavam se na emotivnosti, jer puno je toga bilo, a sve zbog toga što ja sanjam jednu drugačiju Hrvatsku. Sve zbog toga što me se ne može kupiti, što govorim istinu. Djed me naučio da je istina voda duboka, ali će istina izroniti 22. prosinca. Narod hoće da mu se vrati država i oteta domovina. Moja supruga je žena koja je iseljeničko dijete, četvrta generacija iseljenika iz ovih područja, a hrvatski narod je iseljenički narod", ustvrdio je Škoro.

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 20)

"Naše" lopove koje je prorekao Bušić maknut ćemo 22. prosinca

Upozorio je kako se iseljavanje koje se događa zadnjih 10-20 godina poklapa s ovom vlašću.

"Obistinile su se riječi Brune Bušića koji je rekao da su nas mnogi jahali, ovu zemlju silovali, krali i otimali od nje, ali da će najgore biti kad dođu naši lopovi. Ti lopovi bit će maknuti 22. prosinca i to je nezaustavljivo i to im poručujem iz Rijeke iz koje je otišlo 14000 ljudi, više od 5 posto ljudi je otišlo iz ovog krasnog hrvatskog grada. Danas odlaze cijele obitelji!", zagrmio je Škoro pred krcatom dvoranom u kojoj se skupilo više od 500 ljudi.

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 19)

"Na Galebu obnoviti jednu sobu za žrtve komunističkog režima"

Osvrnuo se Miroslav Škoro i na financiranje obnove Titovog broda Galeb, koji bi trebao postati plutajući muzej.

"Vidim da se ima novca da se obnovi Galeb, 56 milijuna kuna će se potrošiti na to. Kad padne malo jača kiša Rijeka poplavi, ali zato ima novca za obnoviti brod komunističkog zločinca. Nadam se da će obnoviti i jednu sobu za žrtve komunističkog režima. Bio bi to red jer smo članica EU i jer je Europa tražila kroz dvije rezolucije da se države obračunaju sa svim žrtvama totalitarnih i komunističkih režima. Svi su to učinili osim nas. Obećavam s ovoga mjesta da ćemo i mi to učiniti", poručio je Škoro.

Ponovio je glavne točke svoga programa o odnosima sa Srbijom i povećanju ovlasti predsjednika RH, napomenuvši kako, nakon što pobijedi u Saboru, više neće moći biti "žetončića".

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 12)

Odgovor Josipoviću: "Hvala, ali ja za njih nisam glasovao"

Škoro je u Rijeci podsjetio kako je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman imao veće ovlasti i dobro radio svoj posao, za razliku od njegovih nasljednika. Posebno se pritom osvrnuo na Ivu Josipovića, koji je komentirao kako je Škoro za Kolindu-Grabar-Kitarović televizor u boji.

"Tuđman je bio je vođa, a ovo sve drugo poslije su bile poslovođe. Neki od njih imaju nešto lijepo reći o meni. Hvala im ali ja za njih nisam glasovao", rekao je Škoro.

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 17)

Kritika Milanoviću: Bio bi predsjednik, a ne zna zaraditi.

Komentirajući pak protukandidata Zorana Milanovića, rekao je kako je ipak morao bolje zaraditi "više od minimalca" otkad je napustio mjesto premijera. No, s druge strane, podsjetio je kako je upravo Milanović kao premijer podigao PDV na 25 posto.

"Najskuplja smo država na svijetu koja ima hipertrofirani sustav, koji ne zna kad im je dosta. Imamo kandidata koji zna podizati poreze, ali ne zna zaraditi novce. I koji poručuje: ili mi ili oni. Ja poručujem i njemu i svima da izborima 22. prosinca i mi i oni biti ćemo protiv njega", rekao je Škoro.

Aludirajući pak na protukandidata Mislava Kolakušića, primijetio je i kako "neki kampanju mogu napraviti za 12 kuna".

"Kapa dolje. To se zove antikorupcijski program", našalio se Škoro.

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 16)

"Mene nitko neće štipati za stražnjicu"

Pozvao je još jednom sve da 22. prosinca izađu na izbore.

"Jedno vam samo mogu obećati, mene nitko neće štipati za stražnjicu. Ajde da vjerujemo malo i anketama. Sve govore da u drugom krugu pobjeđujem ja. Nemojte da vam bude teško izaći na izbore. Misa, glasovanje, ručak - to smo se dogovorili. A za mlade može spavanje, ručak, glasovanje, misa", rekao je Škoro izazvavši smijeh, dodavši kako "ćemo maknuti kandidatkinju Andreja Plenkovića".

"Neka vam Bog da zdravlja. Vratimo Hrvatsku narodu, sad il' nikad! Idemo do pobjede i vidimo se u Vukovaru u srijedu!", zaključio je Škoro skup kojeg je vodila glumica Nada Gaćešić Livaković, uz umjetničku potporu kolege Vedrana Mlikote te glazbenika Damira Badurine, Jacquesa Houdeka, klape Stine i tamburaškog sastava Druga strana.

Cijeli skup pogledajte u videu:


Škoro na skupu u Rijeci (Slika 1)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 2)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 3)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 4)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 5)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 6)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 7)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 8)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 9)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 10)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 11)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 18)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 13)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 14)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 15)

Škoro na skupu u Rijeci (Slika 21)Sad ili nikada