Škoro prikupio više od 80 tisuća potpisa

Škoro prikupio više od 80 tisuća potpisa

03.12.2019.

Kandidat za predsjednika RH Miroslav Škoro prikupio je više od 80 tisuća potpisa podrške kandidaturi. Potpisi još uvijek pristižu na adresu njegova stožera u Zagrebu iako je rok za predaju potpisnih lista Državnom izbornom povjerenstvu istekao.

"Vrlo smo zadovoljni. Zahvaljujem volonterima, svima koji su dali potpis, i onima koji su htjeli dati, ali se nisu usudili, i strankama koje su me podržale, Mostu i svima koji su jutros do pola 4 prebrojavali ove potpise. Mogu reći da sam u zadnjih nekoliko mjeseci ponovno obišao Hrvatsku nekoliko puta. Nažalost, živimo u zemlji u kojoj vlada strah. Pozivam sve da 22. prosinca izađu na izbore, da razbijemo taj strah i da napravimo promjenu. Hrvatska treba tu promjenu. Pozivam sve da u prvom krugu razbijemo taj strah", poručio je Škoro u izjavi za novinare poslije predaje kandidature.

"Pozivam Vladu da podnese ostavku, živimo u dvostranačkom strahu"

Škoro je istaknuo kako Hrvatska nema vremena za drugi krug predsjedničkih izbora niti za eksperiment.

"Kolinda Grabar-Kitarović će izgubiti izbore. Pozivam Vladu da podnese ostavku, da se raspusti Sabor i da okrenemo novu stranicu u hrvatskoj demokraciji. Prije smo živjeli u jednostranačkom strahu, a sada živimo u dvostranačkom strahu. Nažalost, nema niti demokracije, niti pluralizma, niti mogućnosti drugačijeg mišljenja. Ljude se izbacuje iz stranaka zato što drugačije misle. Ovih gotovo 80 tisuća potpisa skupljeno je na ulicama od običnih ljudi, nisu iz inkubatora, iz državnih poduzeća, nisu dirigirane kvote", rekao je Škoro.

Komentirao je i izjavu Kolinde Grabar-Kitarović kako će USKOK-ovom optuženiku Milanu Bandiću nositi kolače, ako on završi u zatvoru.

"Prošla baka s kolačima. Ona je u stvari napravila presumpciju krivnje. Treba joj omogućiti da 22. prosinca postane građanka i da nosi kolače Bandiću", rekao je Škoro.


Škoro predao DIP-u više od 70 tisuća potpisa (Slika 1)

Osvrnuo se i na rasplet štrajka prosvjetara, ustvrdivši kako je tu riječ trulom kompromisu.

"Prosvjetari nisu zadovoljni, nastat će problemi između prosvjetara i sindikata. U redu za štrajk čekaju carinici, policajci. Ovo nije način vođenja države, vidi se da državu vode oni koji nemaju dana u realnom sektoru, a Kolinda Grabar-Kitarović je eksponent premijera Plenkovića", zaključio je Škoro.Sad ili nikada