Škoro u Trogiru: Strah je zavladao u našoj zemlji

Škoro u Trogiru: Strah je zavladao u našoj zemlji

26.11.2019.

Kandidat na izborima za predsjednika RH Miroslav Škoro posjetio je u utorak Trogir, gdje se družio s građanima i volonterima. Komentirao je izjavu sindikalista Branimira Mihalinca koji istraživanje policije o prosvjednicima smatra zastrašivanjem štrajkaša.

"Čini mi se da je nekakav strah zavladao u našoj zemlji; strah koji je potenciran potezima aktualne vlasti. Vidjeli ste jučer da su prebrojavali, popisivali i trudili se vidjeti tko sve dolazi na prosvjed prosvjetara. Uvjeren sam da ćemo uskoro biti u poziciji to promijeniti i da se takve stvari neće više događati", izjavio je Škoro.

Potom se osvrnuo na napade kritičara i konkurenata.

"Neki mi prigovaraju da ne razumijem funkcioniranje države i sustava. Na to samo mogu reći da je vrijeme da ti činovnici shvate kako narod želi promjene. Ne mogu činovnici određivati kako će tko živjeti u ovoj zemlji i tko će se čime baviti. To će odlučiti narod na izborima i to vrlo brzo", poručio je Škoro.

Otkrio je i da prikupljanje potpisa za njegovu kandidaturu ide jako dobro.

"Već smo prvi dan prikupili dovoljnu količinu potpisa. Međutim, ovo je za nas jedna vrsta maloga referenduma. Za svaki potpis koji prikupimo, motiv nam je prikupiti barem još dva. Svaki je potpis za promjene važan", rekao je Škoro.

Škoro nije htio komentirati sinoćnju izjavu Kolinde Grabar-Kitarović u Osijeku, kako "neki drugi kojima su puna usta Slavonije, koji o Slavoniji pjevaju i na Slavoniji zarađuju, nisu bili tu kad ih je Slavonija najviše trebala".

"Svatko odgovara za svoje postupke, tako da vjerujem kako će i ona odgovarati za svoje", kratko je rekao.

Na upit očekuje li podbadanja, odgovorio je:

"Očekujem da će narod prepoznati želju za promjenama, uzdam se u svoj narod, oduvijek sam slušao bilo svoga naroda, pisao pjesme koje sam pisao. Za razliku od nekih koji su uz ohlađeni pjenušac čekali da se generale uhiti, ja sam pjevao 'Sude mi'. Očekujem korektnu kampanju i na te razine se nemam nakanu spuštati, to je ispod granice moga i svakog ljudskog dostojanstva."

Škoro u Trogiru 1

Škoro u Trogiru 2

Škoro u Trogiru 3

Škoro u Trogiru 4

Škoro u Trogiru 5

Škoro u Trogiru 6

Škoro u Trogiru 7Sad ili nikada