Škoro u Vukovaru s krunicom u ruci: Spreman sam poginuti u ovoj bitki

Škoro u Vukovaru s krunicom u ruci: Spreman sam poginuti u ovoj bitki

18.12.2019.

Ovo je bitka u kojoj sam ja spreman poginuti, poručio je kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Miroslav Škoro držeći krunicu u ruci na završnom predizbornom skupu u Vukovaru 18. prosinca 2019.

Dvorana Ružičkine kuće bila je pretijesna za više od 500 građana koji su došli podržati svog favorita, a atmosfera je bila nabijena emocijama budući da je Vukovar kao mjesto posebnog značenja za Škoru bio i grad iz kojega je započeo kampanju. Iz prvih redova sve je gledao i HDZ-ov zastupnik Stevo Culej, koji je najavio da će podržati Škoru.

"Osjećam se nikad sretnijim i nikad ponosnijim u ovih šest mjeseci. Vi ste me nosili sve ovo vrijeme. Ovako sam bio sretan kada su mi se djeca rodila. Ali je ovo još važnije, ovo je rođenje nove Hrvatske", rekao je Škoro.

Prekidan pljeskom i skandiranjem, ustvrdio je kako je kampanja gotova. "Mi smo pobijedili, hrvatski narod je pobijedio. Istina je na našoj strani, sve je na našoj strani. Poručujem svima da prestanu vrijeđati mene, moju obitelj i moj narod. Narod je odluku donio", poručio je Škoru.

Miroslav Škoro u Vukovaru (Slika 1)

"Sučeljavanje u lošoj režiji državne televizije"

Osvrnuo se Škoro i na sučeljavanje 11 predsjedničkih kandidata na HRT-u.

"Mediji su se raspisali o nekakvom sučeljavanju koje ja navodno bilo na HTV-u. To nije bilo nikakvo sučeljavanje. To je bila loša režija državne televizije podređena samo jednoj kandidatkinji. Još jedna prijevara kojom se u zadnjem trenutku pokušalo spasiti ono što se spasiti ne može. To je bio cirkus i ja u to cirkusu nisam htio sudjelovati", istaknuo je Škoro dodavši kako je "ovo političko-medijsko-obavještajni teror".

"Vidimo predsjednicu koja svaki dan kaže nešto, a onda desetine ljudi moraju objašnjavati što je rekla. Najveća vijest danas je bilo da je ona bila pristojna. Pa zar je to dignitet i ono što treba Hrvatskoj? Zar nam treba takav predsjednik i još pet godina takve vladavine. Ja želim vratiti dignitet toj funkciji", zapitao se Škoro.

Miroslav Škoro u Vukovaru (Slika 2)

"Milanović će s Plenkovićem stvoriti veliku koaliciju"

Rekao je i kako odgovorno tvrdi da je jedini način da SDP dođe na vlast pobjeda Zorana Milanovića na ovim izborima.

"Onda će Zoran Milanović, koji želi biti najbolji prijatelj Andreja Plenkovića na godinu s njim stvoriti veliku koaliciju koju nikada više nećemo moći maknuti. Zato je sad il' nikad. Mi ćemo ih zaustaviti kao što je Vukovar zaustavio srpske tenkove!", zagrmio je Škoro.

"Moj najveći nedostatak je moj dobar kućni odgoj, nisam bezobrazan, pristojan sam", naglasio je Škoro.

Miroslav Škoro u Vukovaru (Slika 3)

"Idemo pobijediti u prvom krugu"

Ustvrdio je i kako su više napravile njegove pjesme, nego što su oni napravili za cijelih svojih mandata.

"Idemo pobijediti u prvom kugu, hvala volonterima i donatorima i neka vas dragi Bog čuva, pobjeda je naša", zaključio je Škoro u Vukovaru.

Skup je vodila glumica Nada Gaćešić Livaković, a glazbenici Stjepan Jeršek Štef i tamburaški sastav Druga strana dodatno su zagrijali atmosferu izvedbom Škorinih hitova.

Cijeli skup pogledajte u videu:Sad ili nikada