Iz kamena tilo, a duša slavonska.

Did Marko Gabelica jedan je od onih kojima dugujem zahvalnost što sam baš ovakav. Ako postoji ljubav na prvi pogled, onda se to dogodilo kad je vidio mene, svog unuka, sina svoje Nediljke. Od tada sam svako ljeto provodio s didom u Podbablju, s mojim učiteljem i anđelom čuvarom. Sve što znam o životu naučio sam od majke i dida. Knjige i škola moje su znanje produbile, ali onu osnovu, onu pravu istinu o Bogu i ljudima usadili su mi njih dvoje.

Mama me je odgajala da nadasve budem čovjek, i to čovjek koji umije lučiti dobro od zla. Često mi znaju prigovarati da sam konzervativac, nacionalist, desničar, ruralac, ali ne mogu doprijeti do mene jer sam odgajan tako da me takve stvari ne diraju. „Svi smo prid Bogom isti i svatko ima pravo na mišljenje“, govorili su mi i mati i did.

Životopis

23.6.2019.

Sad il' nikada

Najavio kandidaturu za Predsjednika Republike i vraćanje Hrvatske narodu. Naljutio puno moćnika i preko noći postao lopov, tajkunčina, komunjara, hadezenjara, udbaš, dezerter i srpski zet. Ispričavam se ako sam neku od novostečenih titula propustio navesti.

2017.

Doktorat

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku obranio doktorsku disertaciju 'Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima globalizacije'.

2008.

Lokalni izbori u Osijeku

Opet se dao nagovoriti i kandidirao se na listi HDZ-a na izvanrednim lokalnim izborima za Grad Osijek. Poslije svega lijepo dao ostavku gdje god se ostavku moglo dati i otišao raditi album 'Moje boje'.

2007.

Sabor

Dao se nagovoriti i obznanio se na izbornoj listi HDZ-a za IV. izbornu jedinicu. Ušao u Sabor i odrekao se plaće u humanitarne svrhe. Završio i taj ekonomski fakultet.

2006.

Odlazak iz Croatia Recordsa

Dao ostavku na mjesto predsjednika uprave u Croatia Recordsu i otišao u samostalne djelatnike. Konačno našao malo više vremena za ekonomiju.

2005.

Svetinja

'Svetinja' na HRF-u odnijela gotovo sve nagrade.

2003.

Milo moje

Na HRF odlazi 'Milo moje'. Pjesma nije dobila nijednu nagradu, ali je postala hit godine. Istoimeni album prodan je u dijamantnoj nakladi (preko 80.000 kom).

2001.

Predsjednik uprave

Postajem predsjednik uprave Croatia Recordsa.

1999.

Odlazak u Croatia Records

Dao ostavku i otišao iz Orfeja u Croatia Records.

1997.

Orfej

Podnio ostavku na mjesto generalnog konzula i vratio se u Zagreb. Zaposlio se na mjesto direktora diskografske kuće Orfej.

1995.

Konzul u Mađarskoj

Rođen moj sin Matija. Imenovan sam prvim hrvatskim generalnim konzulom u Mađarskoj sa sjedištem u Pečuhu. S Martom Nikolin otpjevao 'Tajnu najveću' na Požegi i oprostio se od tamburaša, a na neko vrijeme i od glazbe.

1992.

Povratak kući

Trajno se vratio u Hrvatsku. Nastupio na požeškom festivalu s 'Kućom na kraju sela' i objavio prvi samostalni album 'Ne dirajte mi ravnicu', kojim je svečano otvorena moja diskografska karijera.

1991.

Prvo dijete

Rođena moja kći Ivana Emily.

1989.

Prvi album, diploma i brak

Diplomirao sam (konačno), oženio se i odselio u Pittsburgh. Napisao sam 'Ne dirajte mi ravnicu' i s Jerryjem Grcevichem složio cijeli prvi album.

1988.

Prvi susret s Kim

Na drugoj turneji po SAD-u i Kanadi upoznao Kim.

1986.

Prva turneja u SAD-u i Kanadi

Otišao sa 'Slavonskim bećarima' na prvu turneju po SAD-u i Kanadi u organizaciji Hrvatske bratske zajednice i počeo raditi na Radio Đakovu kao glazbenik, urednik i voditelj.

1983./84.

Radio Osijek

Započeo honorarno spikirati na Radio Osijeku.

1979.

Prvi bend

Vinko Pejić, Damir Mak, Krunoslav Ringsmuth i ja osnivamo bend kojem smo dali originalno ime 'Zadnja stanica', jer je Višnjevac zadnja tramvajska stanica.

1978.

Prva gitara

Združenim snagama mama Neda i ja skupljamo novac za nabavu moje prve gitare. Čim sam se dočepao instrumenta, odlučio sam pisati pjesme jer sam shvatio da sviračkim talentom neću dogurati daleko.

1969.

Prvašić

Pošao sam u prvi razred osnovne škole. Dobio sam jednu od rijetkih jedinica zato što nisam napamet naučio pjesmicu iz dječjeg časopisa 'Radost'. Shvatio sam da se radost uvijek miješa sa suzama.

29.7.1962.

Rođenje

Zbog nesnošljive buke i pritiska, popustio sam, izišao i poslije prvotnog šoka, kad sam sve skupa vidio, počeo sam se nemilice derati. Umjesto 'pampersica', dočekale su me dvije krpene pelene skrojene od mamine stare spavaćice.Sad ili nikada