Ana Lederer i Slaven Dobrović kandidati za zamjenike gradonačelnika Zagreba

Ana Lederer i Slaven Dobrović kandidati za zamjenike gradonačelnika Zagreba

30.03.2021.

U ovotjednim Gradskim poslima Radija Sljeme gostovao je kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba dr. sc. Miroslav Škoro. Ekskluzivno je otkrio imena najbližih suradnika u izbornoj utrci, kandidata za zamjenike gradonačelnika.
Ana Lederer dobro je poznata zagrebačkoj javnosti, osobito kada se radi o kulturnim krugovima. Bivša intendantica HNK sudjelovala je i na prošlim lokalnim izborima u Zagrebu nakon kojih je kratko bila i pročelnica Gradskog ureda za kulturu. Zastupnica je u Gradskoj skupštini.  Slaven Dobrović bio je na čelu Ministarstva zaštite okoliša nakon čega je bio saborski zastupnik.
Miroslav Škoro rekao je I da zna kako ostati u vezi sa stvarnošću, što, tvrdi, većini političara ne uspijeva. Obećava stalni kontakt s građanima i transparentno upravljanje gradom. Direktore u Holdingu birao bi javnim natječajem a kao gradonačelnik vozio bi se najradije električnim vozilom. - Naučio sam ZET-ov cjenik. Najjeftinija karta je 4 kune i svakako sam protiv poskupljenja u javnom prijevozu - rekao je Škoro.
Objasnio je i svoje ranije poslovne odnose s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom. - Istina je, poslovao sam s državom i lokalnom samoupravom, ali s kim bi poduzetnici u Hrvatskoj trebali poslovati kad je većina toga ionako državna. Naši političari se vole pohvaliti kad razgovaraju s veleposlanicima i najavljuju dolazak investitora u Hrvatsku. Pa u čemu je problem da ja kao poduzetnik razgovaram s državom o investicijama? - zaključuje Škoro. Upitan za tvrtku Omega Software Škoro je kazao da je prodao svoj dio u tvrtki te da mu je zbog toga žao jer se radi o uspješnom biznisu, no ako je to cijena sudjelovanja u političkom životu on ju je, kaže, prihvatio.