Škoro: Unaprijedit ćemo i dodatno pravno osigurati mjeru roditelj-odgojitelj u gradu Zagrebu

Škoro: Unaprijedit ćemo i dodatno pravno osigurati mjeru roditelj-odgojitelj u gradu Zagrebu

02.05.2021.

Dr. sc. Miroslav Škoro, kandidat za gradonačelnika grada Zagreba, sa dr. sc. Anom Lederer, kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika grada Zagreba i prof. Brankom Lozo, koja je sudjelovala u izradi izbornog programa Domovinskog pokreta, obišao je danas gradsku četvrt Peščenica-Žitnjak.  

Škoro

Na konferenciji za medije u Kozari boku govorio je o demografskoj politici Grada Zagreba te naglasio  kako Grad Zagreb ima dobre demografske mjere, ali da je neke od njih potrebno dodatno unaprijediti.

Škoro

Škoro

“Mjeru roditelj-odgojitelji svakako pozdravljamo, međutim nju je potrebno dodatno pravno osigurati. Stoga ćemo smanjiti minimalni rok boravišta za korištenje ove mjere s dosadašnjih 5 na 1 godinu te roditeljima, umjesto pravno nesigurnih Zaključaka koji im se trenutno izdaju, izdavati potrebna Rješenja s kojima će biti sigurniji tijekom korištenja ove mjere te moći podizati i kredite. Dodatno, mladim obiteljima moramo dati podršku i na način da im pomognemo u stjecanju nultog radnog iskustva, kao i subvencioniranjem stambenih kredita”, istaknuo je Miroslav Škoro.

Škoro

Također, rekao je da se Domovinski pokret, u okviru demografske politike u Gradu Zagrebu, planira više okrenuti i iseljeništvu i rješavanju problema koji koče njihov povratak. Između ostalog, kako ističe, Hrvatska s mnogim zemljama još uvijek nema potpisane ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, a problemi postoje i oko priznavanja statusa u okviru mirovinskog i zdravstvenog sustava. 

Škoro

Vezano uz kvalitetu života građana Peščenice i Žitnjaka, Miroslav Škoro je istaknuo kako je posljednjih godina puno učinjeno po pitanju vodoopskrbe i odvodnje, međutim kako su problemi komunalne infrastrukture i dalje prisutni na razini cijelog grada jer nije bilo planskog građenja, a stihijsko građenje nije pratila adekvatna infrastruktura.

Video pronađite na poveznici.